A fórum használata

admin
Site Admin
Hozzászólások: 1093
Csatlakozott: 2020.ápr..07.(kedd) 14:31:32

A fórum használata

Hozzászólás Szerző: admin »

Kedves Látogató!


Az első és legfontosabb információ, hogy a fórum regisztráció nélkül használható, minden bejegyzés látszik bejelentkezés nélkül is, csak "vendég" üzemmódban.

Ez itt egy adatbázis, melynek a megjelenési formája a strukturáltság okán egy fórum. Az egyre bővülő adatbázis a digitális oktatáshoz nyújt segítséget, mind az eszközhasználat, mind alkalmazható tananyagok terén. Bár a létrejötte szorosan kötődik a koronavírus járvány okozta iskolabezárásokhoz, remélhetőleg utána sem lesz haszontalan, és egyre több tanár és oktató építi majd be a modern technikai eszközöket a munkájába.

A fórum felépítése

Ezen a fórumon több alkategória található, melyek egy-egy tantárgy nevét viselik. Ezeken a kategóriákon belül fórumok találhatók minden egyes évfolyamnak. Az évfolyamon belül pedig két al-fórum Tananyagok és Számonkérési lehetőségek címen. Ezeken belül az elsajátítandó tananyag kisebb kategóriái alapján találhatók újabb fórumok. Ezen újabb fórumok neve tartalmazza azt a szűkebb témakört, melynek az oktató anyagai alatta összegyűjtésre kerültek. A Keresés menüpont használatával ezek között a címek között, valamint az egyes hozzászólások teljes szövege alapján lehet keresni.

Pl. A százalékszámítás keresőszó beírás után megjelenik minden olyan téma, aminek a címében vagy szövegében szerepel az adott szó. Ezek közül kattintással lehet választani.

Egy témán belül több hozzászólás található, mind egy-egy tananyagrészletre mutat.
A téma első hozzászólása vagy üres (csak egy pont van benne), vagy egy linket tartalmaz, ami az adott téma párja (tananyag esetén a számonkérési lehetőségekre mutat, és viszont). Esetleg speciális megjegyzés is lehet benne a témában található hozzászólásokra vonatkozóan.

A feltöltési szakaszban, előfordulhat, hogy valamelyik tantárgy, vagy tantárgyon belüli évfolyam még nem látható meg a fórumon, az azt jelenti, hogy még nincs fenn hozzá tananyag. Remélhetőleg, ez egy rövid ideig tartó állapot lesz.

Válasz küldése

Vissza: “Felhasználóknak”