Microsoft Power Point

Discord, Google Classroom, Google Jamboard, KML (Keyhole Markup Language), Microsoft Power Point, MIE Akadémia - Teams, OBS (Open Broadcaster Software), SlideShare, YouTube, Zoom
admin
Site Admin
Hozzászólások: 1091
Csatlakozott: 2020.ápr..07.(kedd) 14:31:32

Microsoft Power Point

Hozzászólás Szerző: admin »

.

admin
Site Admin
Hozzászólások: 1091
Csatlakozott: 2020.ápr..07.(kedd) 14:31:32

Re: Microsoft Power Point

Hozzászólás Szerző: admin »

Típus: YuoTube videó
Készítette: Takács Zoltán

(Nem olyan) Rövid leírás:
Tehát ha fel akarjuk tenni a videóra az arcunkat, akkor csináljunk neki helyet a prezentáció diáin - vagy kapcsoljuk ki a webkamera rögzítését.

Ezzel a módszerrel a teljes prezentáció alá lehet kísérő szöveget mondani úgy, hogy az animációk is megmaradnak.
Más lehetőség:
Amúgy, van lehetőség arra is, hogy diakockánként külön-külön narráljuk az előadást - de ilyenkor a dia animációival nem tudjuk szinkronba hozni a szöveget. De ha neked nincs is animáció a prezentációdban, akkor akár ezt a másik módszert is választhatod (én ezt választanám), mert előnyként elkönyvelheted, hogy minden diát külön-külön látsz el szöveggel, így azok javítása is egyszerűbb... Ha érdekel - kérdezz rá!
Ennek lényege: mindegyik diához külön-külön a Beszúrás menüből hangot szúrsz be a Beszúrás/Hang/Hangrögzítés eszközzel... Ha módosítani akarod, akkor töröld az előzőt és tedd be újra. Egy diához csak egy hang tartozzon. A Dián megjelenő hangszóró jelet vidd olyan helyre, ahol nem zavaró, kicsinyítsd le stb...
Aztán a Mentés máskénttal mentsd le mp4 videóként. Minden dia olyan hosszú lesz, amilyen hosszú a narrálása... a nem narrált diák 5 másodpercig lesznek kivetítve.

Microsoft PowerPoint prezentációból távoktatásra alkalmas videó készítése egyszerű eszközökkel

Válasz küldése

Vissza: “Platform bemutatók, ismertetők”